A CHAMPAGNE LÉNYEGE

ELEGANCIA ÉS HITELESSÉG

Champagne-t nem lehet szimplán pezsgőként definiálni, a Champagne egy ünnep az érzékek számára. A halkan pukkanó dugó, a lágyan gyöngyöző buborékok, az össze nem téveszthető, intenzív illat és ízvilág teszi a Champagne-t bármely alkalom elegáns és hiteles szimbólumává.

KÜLÖNLEGES BORVIDÉK

Bár a Champagne szó a pezsgő szinonímájává vált, de kizárólag Franciaország legészakibb borvidékéről, Champagne-ból származó pezsgők viselhetik ezt a megkülönböztető titulust. Évszázados történelemre tekint vissza a terroir, aminek titka a meszes, krétás talaj, ami meghatározza a Champagne különleges ízvilágát.

 

24
1-1024x490

 

 

A PEZSGŐKÉSZÍTÉS MŰVÉSZETE

A szőlő és a Champagne különleges ízének igazi szakértője, a borász. Büszke a művészetére, és több mint háromszáz éves tradíciók szerint kezeli a szőlőt. Képes arra, hogy hűen átadja a szőlő és a terroir karakterét az általa készített Champagne-ban. A borász igazi szakértelme ott mutatkozik meg, hogy különböző szőlőfajták kombinálásával alkotja meg a saját, az adott házra jellemző házasításait, aminek csúcsa a ház „Prestige Cuvée”-je. Ez teszi a Champagne-t egyedülállóvá, kifinomultan elegánssá.

TRADÍCIONÁLIS MÓDSZER

Azaz a Méthode Traditionelle, az a módszer, amelynek az alapjait a legenda szerint Dom. Pierre Pérignon szerzetes tette le a 17. század végén, és amely ezután az egész világon elterjedt. Az alapborokat házasítják, majd palackba töltve élesztő seprőn érlelődik évekig, minél hosszabban, annál különlegesebb aromákkal gazdagodva. Ezután a degorzsálás és likőrözés teszi teljessé a folyamatot.

 

3
1n