1. Drappier grande-sendree-2006

PRESTIGE CUVÉE

  • a legjobb területek legkülönlegesebb cuvée-iből házasítják, de készíthetik egy adott év szüretéből (Millésime vagy Vintage), egyféle szőlőfajtából (mono-cépage) vagy egy adott termőhelyről (mono-cru) is
  • mindig csúcsminőség
  • luxus kivitel és csomagolás

 

 

VINTAGE

  • csak a legkitűnőbb évek szüretéből készül
  • évjáratos cuvée (Millésime), egy adott évjárat boraiból házasítják, amit a palackon fel is tüntetnek
  • minimum 3 éves érlelés
2. P-J Vintage 2005-820x820

 

 

32

ROSÉ

  • az utóbbi évek egyik legdivatosabb Champagne típusa
  • 2 típust különböztetünk meg: fehér- és vörösborok házasításával készült (Rosé de l’Assemblage) és macerálással készült (Rosé de Saignée) Rosé-t

 

 

BLANC DE BLANCS

  • kizárólag fehér szőlőből, Chardonnay-ból készül (mono-cépage)
  • tökéletes aperitif
  • könnyed, ásványos és elegáns
4. Philipponnat_grand_blanc_2007_jpg_13724

 

 

5. Dauby bland de noir-820x820

BLANC DE NOIRS

  • kizárólag kék szőlőből, Pinot Noirból vagy Pinot Meunier-ből készül (mono-cépage)
  • kiválóan párostható nehezebb ételekkel
  • karakteres és telt

 

 

BRUT NATURE

  • nyers pezsgőnek is hívják, tökéletes aperitif
  • expedíciós likőr hozzáadása nélkül készül
  • nagyon alacsony, max. 3 g/liter cukortartalom
62

 

 

7. Dauby_FLORE Extra-Brut Grand Cru

EXTRA BRUT

  • abszolút száraz – max. 6 g/liter cukortartalom
  • minőségi tétel, a legkiválóbb házak készítik
  • általában több évjárat cuvée-inek rafinált házasítása

 

 

BRUT

  • különlegesen száraz – max. 12 g/liter cukortartalom
  • a legnépszerűbb, legtöbbet forgalmazott Champagne
  • minden alkalomra kiváló választás
81

 

 

92

SEC

  • száraz – 17-32 g/liter cukortartalom
  • tökéletes párosítás libamájjal, kecskesajttal, krémesebb desszertekkel
  • nyáron igazi felüdülés jéggel szervírozva

 

 

DEMI SEC

  • félszáraz – 33-50 g/liter cukortartalom
  • tökéletes párosítás édesebb desszertekkel, marcipánnal, gyümölcssalátához
  • nyáron igazi felüdülés jéggel szervírozva
demi-sec-1

 

 

10. Drappier-Carte-d-Or-brut

KOSHER

  • különleges és igen ritkán fellelhető Champagne
  • precíz és munkaigényes folyamat eredménye
  • kizárólag szombattartó, vallásos személyek által készíthető és szervírozható